рф використовує коментарі експерта зі США для поширення фейків про боєприпаси в Україні

рф використовує коментарі експерта зі США для поширення фейків про боєприпаси в Україні

Укрінформ
російська пропаганда використовує коментарі американського військового експерта Майкла Кофмана для поширення інформації про те, що начебто в Україні вичерпуються боєприпаси.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

“російська пропаганда використовує коментарі військового експерта Майкла Кофмана для поширення інформації про те, що начебто в Україні та європейських країнах вичерпуються боєприпаси”, - ідеться в повідомленні.

кремлівські медіа як доказ наводять матеріал The Economist, в якому йдеться про озброєння.

У ЦПД пояснили, що Кофман розповідав про вичерпні можливості України використовувати боєприпаси, але саме радянських та російських калібрів. Водночас експерт зазначав, що Збройним силам України треба якнайшвидше перейти на озброєння за стандартами НАТО, оскільки “це дозволить західним країнам забезпечити тривалу військову кампанію”.

Загалом Кофман неодноразово повторював, що у росії немає ресурсів для продовження наступу, тож, на його думку, рф може сподіватися лише на поразку у цій війні.

Читайте також: Центр протидії дезінформації зробив чергову підбірку кремлівських фейків

“Використання окремих тез фахівців для підтвердження росією власного наративу про непереможність армії рф - неприхована маніпуляція, що може спрацювати лише для внутрішнього споживача”, - зазначили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня міністр оборони України Олексій Резніков поінформував, що Міноборони вже виконало початковий запит від Збройних сил на 90% по артилерії калібру 155 мм, а 100% початкова потреба буде закрита протягом 1-2 тижнів. Також міністр підкреслив, що при зміні обставин на полі бою потреба зростає.

Фото: Center for Strategic and International Studies (CSIS)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-