Центр протидії дезінформації зробив чергову підбірку кремлівських фейків

Центр протидії дезінформації зробив чергову підбірку кремлівських фейків

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав чергову підбірку російських маніпуляцій і фейків станом на ранок 10 червня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

Зокрема, в міністерстві закордонних справ російської федерації заявили про те, що “мілітаризація інформаційного простору Заходом і спроби перетворити його на арену міждержавного протистояння значно посилили загрозу прямого військового зіткнення з непередбачуваними наслідками”. Однак це маніпуляція, наголошують у ЦПД.

Дезінформацією є заява постпреда рф при ООН василя небензя, який повідомив: “ніхто не обіцяв завершити це за три чи сім днів. Як кажуть деякі “експерти”, СВО [війна] не розвивається так, як це було спочатку заявлено, але прогрес досягнуто, це очевидно. Одна з причин повільного ходу [війни] полягає в тому, що ми не завдаємо ударів по цивільній інфраструктурі”.

У ЦПД попереджають, що маніпуляцією є заява колаборантів-”керівників” тимчасово окупованого Криму, що “майже всі кораблі військово-морських сил України, які знаходяться під контролем росії з весни 2014 року, після завершення СВО [війни] буде утилізовано”.

Читайте також: російські пропагандисти брешуть, що поляки віддали Україні усі свої танки

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України поінформував, що російська федеральна служба безпеки почала друкувати для українських військовополонених фейкові газети, у яких йдеться про поразку Збройних сил та капітуляцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-