росіяни друкують для військовополонених фейкові газети про «капітуляцію України»

росіяни друкують для військовополонених фейкові газети про «капітуляцію України»

Укрінформ
російська федеральна служба безпеки почала друкувати для українських військовополонених фейкові газети, у яких йдеться про поразку Збройних сил та капітуляцію України.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

“Для українських військових, що перебувають в російському полоні, почали друкувати фейкові газети, в яких йдеться про поразку ЗСУ та капітуляцію України”, - ідеться в повідомленні.

Такі “креативні самвидави” від російської фсб імітують популярну українську та західну пресу, та призначені для полонених, що ув’язнені в слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону.

Загалом фейкові видання, що містять неправдиві відомості про повне захоплення України, насамперед покликані створити важелі маніпулятивного впливу на свідомість українських захисників, які потрапили в російський полон.

Читайте також: У Херсоні загарбники захопили приватну друкарню

За словами засновника інтернет-ресурсу Gulagu.net Володимира Осєчкіна, таку маніпулятивну технологію використовують силовики російської федерації, насамперед фсб та федеральної служби виконання покарань росії, для того, “щоб вони (полонені) підписували свідчення, наговорювали на себе і третіх осіб, з якими вони проходили службу”.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України попередило, що ворог намагається посіяти паніку серед населення міст України та розсилає повідомлення, у яких ідеться про можливий повторний наступ російських військ у Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-