У Херсоні загарбники захопили приватну друкарню

У Херсоні загарбники захопили приватну друкарню

Укрінформ
Російські загарбники захопили приватну "Херсонську міську типографію" і планують користуватися нею.

Про це повідомляє херсонське інтернет-видання "Мост", передає Укрінформ.

"Російські окупанти захопили виробничі потужності ПРАТ «Херсонська міська друкарня» та планують її «віджати» у законних власників... Після нападу Росії на Україну власники підприємства зникли, а отже, на думку росіян та їх херсонських посібників, її можна вкрасти", - йдеться у повідомленні.

«Речник» колаборантів Сергій Мороз заявив, що в разі неповернення власників типографія перейде "під контроль держави" (очевидно, йдеться про рф, бо сюжет транслювався прокремлівським «телеканалом» Крим 24. - ред.) і почне друкувати продукцію, "яка потрібна херсонцю і місту".

Журналісти "Моста" зазначили, що типографія є приватною власністю, належить Наталі та Михайлу Новицьким. Останній є видавцем популярної в області газети «Гривна», яка припинила вихід з початком повномасштабної війни.

Читайте також: УІК зібрав кошти для друку близько 30 тисяч книжок для українських дітей-біженців

За інформацією "Моста", керувати підприємством загарбники хочуть поставити проросійського «журналіста» Олега Грушка.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники захоплюють підприємства, зокрема і ті, які належать іноземним інвесторам, а фермерів змушують підписувати заяви на здійснення діяльності та продавати врожай за безцінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-