Триматися на Донбасі життєво необхідно - Зеленський

Триматися на Донбасі життєво необхідно - Зеленський

Укрінформ
Найжорстокіші бої зараз точаться у Сєвєродонецьку та найближчих до нього населених пунктах, українським військовим необхідно триматися і завдавати якнайбільше втрат ворогу.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"За минулу добу в битві на Донбасі кардинальних змін не відбулося. Найбільш жорстокі бої в Сєвєродонецьку та в усіх містах і громадах поруч – як і раніше. Втрати, на жаль, болісні. Але потрібно триматися. Це наша держава. Триматись саме там, на Донбасі, життєво необхідно. Що більше втрат зазнає ворог саме там, то менше сил у них буде, щоб продовжувати агресію", - сказав Зеленський.

Він додав, що Донбаський напрямок – ключовий для визначення того, хто буде домінувати найближчими тижнями.

Читайте також: Україна не просить більше зброї, ніж необхідно для захисту - Зеленський

Президент зауважив, що болісні втрати є і на Харківщині, де російська армія робить спроби посилити свої позиції.

"Бої за цей напрямок тривають, і треба ще боротися, жорстко битися за повну безпеку для Харкова та області", - додав Зеленський

Глава держава зауважив, що українські військові продовжують тиснути на окупантів на півдні країни, а ключова мета – визволення Херсона, і "будемо рухатися до цього крок за кроком".

Читайте також: Війська рф хочуть знову захопити села на Херсонщині, обстрілюють низку областей — зведення ВЦА

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, загарбники обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Біла Гора, Устинівка, Тошківка та інших. Ворог завдав авіаудару з вертольотів поблизу Метьолкіного, веде штурмові дії у Сєвєродонецьку, здійснюючи перегрупування військ та намагаючись посилити угруповання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-