Війська рф хочуть знову захопити села на Херсонщині, обстрілюють низку областей — зведення ВЦА

Війська рф хочуть знову захопити села на Херсонщині, обстрілюють низку областей — зведення ВЦА

Укрінформ
У Луганській та Донецькій областях не припиняються бої, на Херсонщині росіяни хочуть повернути втрачені позиції, декілька областей потрапили під ворожий обстріл у ніч на 14 червня.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 14 червня.

Триває штурм Сєвєродонецька Луганської області. Війська російської федерації цілеспрямовано поцілили у підприємства "Азот" та "Склопластик". Зруйнований міст, приміщення обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, обстріляні прилеглі селища Синецький і Павлоград. Втім, наступ в районі Метьолкіного у російських військ не вдався, зазначили у ВЦА.

Активні бойові дії велись на напрямках: Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка. Через російські обстріли у Врубівці зруйновані 13 будинків, у Тошківці – 11, у Лисичанську – 7, у Гірському – 2. Дві людини загинули, одна поранена.

Читайте також: У Сєвєродонецьку ситуація вкрай загострена – ворог нищить багатоповерхівки та «Азот»

У Донецькій області Збройні сили України тримають лінію фронту. Ворог обстрілює позиції та населені пункти з артилерії, РСЗО "Град" і "Ураган", завдає ракетних ударів. За добу російська армія вбила двох людей, 5 поранені. Область залишається без газу, частково - без води та електрики. Ворог прицільно знищує об'єкти критичної інфраструктури. Триває евакуація населення.

У Сумській області вночі росіяни обстрілювали прикордонні громади з реактивних систем залпового вогню, самохідних артилерійських установок та мінометів. За попередніми даними, пошкоджена насосна станція. Жертв немає. Детальна інформація з’ясовується.

Читайте також: росіяни знову обстріляли прикордоння Сумщини

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв з "Ураганів" два райони – Криворізький та Синельниківський. Пошкоджені житлові будинки. Попередньо, жертв немає.

У Харкові ніч пройшла із обстрілами, поранена людина. В області протягом доби внаслідок обстрілів поранені четверо людей в Ізюмському та Чугуївському районах. У Чугуївському районі є загиблий.

У Миколаївській області вночі обстрілів зазнала Інгульська громада. За попередньою інформацією, потерпілих і пошкоджень немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється. Сьогодні зранку російські військові обстріляли Парутинський старостинський округ Куцурубської громади. За попередньою інформацією, пошкоджень та потерпілих немає.

Читайте також: На Миколаївщині ворожими обстрілами зруйновано житлові будинки та підприємство

У Херсонській області, за інформацією жителів, напруга не спадає, адже загарбники продовжують обстріл сусідніх регіонів, а також мають намір повернути втрачені позиції та захопити звільнені українськими захисниками села. Стабільно тяжкою залишається ситуація у всьому Бериславському районі, у більшості населених пунктах відсутня вода, світло та газ. Склалась критична ситуація із забезпеченням продуктами та ліками, страждають сільгоспвиробники.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 14 червня на сєвєродонецькому об'єднанні “Азот” залишаються від 540 до 560 мирних жителів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-