Територіальні поступки від Столтенберга та наркотики у ЗСУ - ЦПД оприлюднив нові російські фейки

Територіальні поступки від Столтенберга та наркотики у ЗСУ - ЦПД оприлюднив нові російські фейки

Укрінформ
Центр протидії дезінформації РНБО України оприлюднив чергову добірку фейків від російської пропаганди.

Про це ЦПД повідомляє у Telegram, передає Укрінформ. 

Зокрема, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив: «Мир в Україні можливий. Питання, якою буде його ціна. Скільки території, свободи та демократії ми готові заплатити за цей мир…». Натомість  російські пропагандисти зробили дуже своєрідний переклад та опублікували слова Столтенберга у власній інтерпретації: «Мир в Україні можливий, якщо Київ піде на територіальні поступки», вкотре вдавшись до маніпуляції.

Також ЗМІ рф повідомили, що полонений український військовий нібито розповів про вживання наркотиків товаришами по службі, зокрема командирами, за його словами, він навіть був свідком обміну боєприпасів на наркотики. У ЦПД застерігають, що це фейк.

Читайте також: росія поширює в соцмережах фейк про «мобілізацію жінок в Україні»

Окрім того, уповноважена з прав людини у рф тетяна москалькова заявила, що до неї нібито надходить нова категорія звернень від українських матерів - вони просять не повертати їх (полонених) синів, тому що вважають, що вони будуть знову відправлені на фронт або будуть піддані репресіям. У ЦПД наголошують, що це дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда використовує матеріали провідних західних медіа для маніпуляцій, спрямованих на російськомовну аудиторію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-