Берлін занепокоєний використанням росією забороненої зброї в Україні

Берлін занепокоєний використанням росією забороненої зброї в Україні

Укрінформ
Відповідальні за використання заборонених боєприпасів в Україні мають бути притягнуті до відповідальності.

Так прокоментували в німецькому уряді нову доповідь міжнародної правозахисної організації Amnesty International про обстріли житлових районів Харкова забороненими касетними боєприпасами та некерованими ракетами, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми взяли до уваги ці повідомлення та спостерігаємо за тим, про що повідомляється, з великим занепокоєнням… Як тільки ці дані будуть підтверджені, відповідальні мають бути притягнуті до відповідальності та до суду», - заявив на брифінгу представник федерального уряду Вольфганг Бюхнер.

Він нагадав, що в Харкові були вбиті сотні людей.

Представник МЗС Німеччини Крістіан Вагнер своєю чергою додав, що ця інформація цілком вкладається у картину того, що відбувається, у повідомлення, які надходять з України. Дипломат зазначив, що «в попередні дні та тижні неодноразово надходила інформація, що росія в багатьох областях не дотримується гуманітарного міжнародного права».

Читайте також: У Німеччині прихильників членства України в ЄС більше, ніж противників

Як повідомлялось, Amnesty International оприлюднила в понеділок, 13 червня, нову доповідь про вбивство російськими військами сотень мирних жителів в українському місті Харків. У документі наводяться свідчення про те, що війська рф неодноразово використовували касетні боєприпаси 9N210/9N235 та касетні міни – обидва заборонені міжнародним правом. Невибіркові напади, що призводять до загибелі чи поранень мирного населення або пошкодження цивільних об’єктів, вважаються воєнними злочинами.

росіяни бомбардують 1,5-мільйонне місто Харків з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-