Зеленський: Ми визволимо Маріуполь утретє і не дозволимо зробити місто мертвим

Зеленський: Ми визволимо Маріуполь утретє і не дозволимо зробити місто мертвим

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Маріуполь буде визволений від загарбників утретє і не стане мертвим містом.

Про це Глава держави заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми прийдемо у Маріуполь. І звільнимо місто вже втретє. Його звільнили в 1943 році від нацистів – блискучою операцією. У 2014-му, саме в цей день, 13 червня, завдяки мужності наших «азовців» та інших підрозділів Маріуполь був звільнений удруге. Звільнений від бойовиків, які тоді ще не усвідомлювали повністю, до чого їх направляє російська держава. А зараз вони це бачать. Бачать спалений Маріуполь. Бачать, для чого туди прийшли росіяни. Але ми не дозволимо зробити це місто мертвим. Ми повернемо його. Обов'язково”, - сказав Зеленський.

Він додав, що потрібно тільки достатньо зброї, щоб це забезпечити. “Вона є у партнерів. У достатньому обсязі. І працюємо щодня, щоб з'явилася також і політична воля для надання нам цієї зброї”, - наголосив Глава держави.

Він додав, що українська армія прийде також у Херсон, і жителі на вулицях міста будуть зустрічати саме наших військових.

Читайте також: У дворах Маріуполя щодня з'являються нові поховання

"Провал окупантів, які намагалися святкувати так званий день росії, тільки доводить, що Херсон - це українське місто. І херсонці святкуватимуть тільки українські свята”, - наголосив Президент.

За його словами, українська армія прийде і в Мелітополь та поверне усім його мешканцям можливість жити без страху.

“І , до речі, усі колаборанти, які погрожують зараз відібрати землю у фермерів у Мелітополі та в інших районах Запоріжжя, самі дуже ймовірно опиняться у цій землі”, - зауважив Зеленський.

Президент згадав у зверненні і про Енергодар.

“Я хочу повторити кожному й кожній у місті, хто виходив на вулиці проти російських військових, хто відмовляється співпрацювати з окупантами і хто сьогодні нас чекає. Хочу повторити, що ми ні на день не забували про наш Енергодар”, - зазначив він.

Читайте також: Понад 50 тисяч маріупольців депортували до росії та ОРДО

Зеленський додав: "Маємо розуміти, що окупанти тримають захоплену територію не просто в інформаційній блокаді. Я б назвав її цивілізаційною блокадою".

За його словами, загарбники намагаються зробити так, щоб люди не просто нічого не знали про Україну й про те, як ми стараємося звільнити нашу територію, а й щоб навіть не думали про повернення до нормального життя, щоб змирилися.

“У частині районів окупанти свідомо не дають відновити постачання електрики. У багатьох громадах вони просто заблокували звʼязок. Відключають наше телебачення. Закрили виїзд з окупації і просто не дають навіть гуманітарних коридорів, щоб ми могли завезти людям хоча б базові товари й ліки”, - заявив Глава держави.

Читайте також: У полоні загарбників перебуває 121 мирний мешканець Запорізької області

Як повідомлялося, з середини квітня 2014 року будівля міської ради та інші ключові об’єкти на території Маріуполя були під контролем російських окупаційних військ, у місті були "укріпрайони". 13 червня 2014 року Маріуполь був визволений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-