У дворах Маріуполя щодня з'являються нові поховання

У дворах Маріуполя щодня з'являються нові поховання

Фото
Укрінформ
У дворах будинків та на імпровізованих кладовищах Маріуполя продовжують з'являтися нові могили.

Про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Жодних офіційних даних про рівень та причини смертності в Маріуполі немає. Окупанти не мають ані обладнання, ані реактивів для проведення відповідних аналізів та тестів. Разом з тим спостерігаємо тенденцію збільшення захоронень по дворах та підготовки нових могил мешканцями. Щодня на імпровізованих кладовищах з’являються нові могили. Причини смерті невідомі, але носять ненасильницький характер", - зазначив радник мера.

Він висловив сподівання, що ризик виникнення епідемії залишиться лише ризиком. Але при цьому заявив, що окупаційна влада не вживає жодних превентивних дій.

"Єдине, окупанти таки визнали проблему з перепохованням загиблих, які захоронені по дворах багатоповерхівок. Більшість перепоховань робиться в братській могилі в Мангуші, через це умовно офіційна процедура займає від 8 до 10 діб проходження по бюрократичних колах пекла так званої днр та їх похоронної служби. При цьому встановлення причин смерті не проводиться", - зауважив Андрющенко.

Читайте також: На Київщині виявили ще одне масове поховання мирних жителів

Як повідомляв Укрінформ, мер Маріуполя Вадим Бойченко вважає, що дизентерія, холера та інші небезпечні інфекційні хвороби можуть стати причиною загибелі приблизно 10 тисяч маріупольців до кінця року.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-