Ворог закріпився біля Старого Салтова і веде оборону на Харківському напрямку - Мотузяник

Ворог закріпився біля Старого Салтова і веде оборону на Харківському напрямку - Мотузяник

Укрінформ
російські загарбники активізувалися на Харківському напрямку і проводять штурмові дії у районі селища Старий Салтів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“На Харківському напрямку українські війська ведуть бої проти російських підрозділів зі складу 6-ї армії західного військового округу рф, берегових військ балтійського флоту та мобілізаційного резерву 1-го армійського корпусу. Противник перейшов до позиційної оборони, маючи за мету не допустити подальшого просування наших військ до державного кордону. Разом з тим агресор провів штурмові дії у напрямку Тернова та Ізбицьке (15 км північніше селища Старий Салтів) і закріпився на його північній околиці. Також ворог здійснив дистанційне мінування у районі Петрівки (20 км східніше Старого Салтова) та вів повітряну розвідку із застосуванням безпілотного літального апарату біля Шестакового”, - сказав Мотузяник.

Читайте також: У центрі Сєвєродонецька - запеклі вуличні бої, ворог не рахується з втратами

Він поінформував, що українські військові активно обороняються та завдають ворогу значних втрат. Обстановка залишається контрольованою Збройними силами України.

Зокрема, на Сіверському напрямку противник утримує підрозділи західного військового округу на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях для запобігання перекидання українських військ на інші загрозливі напрямки. Здійснив вогневе ураження із застосуванням артилерії та мінометів в бік позицій Сил оборони у районі Хрінівки за 2 км до державного кордону у Чернігівській області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів вогонь вздовж всієї лінії зіткнення, аби перешкодити перекиданню українських резервів на інші напрямки, зазначив речника Міноборони.

Читайте також: У десяти населених пунктах білорусі є російські війська – Міноборони

Також на Південнобузькому напрямку ворог підрозділами південного військового округу та повітрянодесантних військ рф веде позиційну оборону та зосереджується на утриманні раніше захоплених територій. З цією метою здійснює інженерне обладнання у районах Шилова Балка та Придніпровське і веде повітряну розвідку із застосуванням безпілотників.

Щодо Волинського та Поліського напрямків, то там, за словами Мотузяника, до семи батальйонів зс білорусі продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Основні зусилля зосереджують на веденні розвідки, інженерному обладнані позицій та охороні державного кордону.

Читайте також: росія ще у червні може втратити в Україні 40 тисяч своїх військових – Зеленський

“Збройні сили України ведуть операцію з відсічі і стримування наступу противника, завдаючи втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії, - підсумував речник Міноборони.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 13 червня українські захисники знищили близько 32 300 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-