У центрі Сєвєродонецька - запеклі вуличні бої, ворог не рахується з втратами

У центрі Сєвєродонецька - запеклі вуличні бої, ворог не рахується з втратами

Укрінформ
У місті Сєвєродонецьк тривають вуличні бої, командування ворога не рахується з втратами та намагається захопити якомога більше території.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“російські війська застосовують тактику часів Другої світової війни та основним здобутком вважають оточення українських військ і захоплення територій. Особливого значення ворог надає досягненню значної переваги в артилерії та бронетехніці, практично не застосовуючи маневри піхотою. Про це свідчить аналіз повідомлень, зокрема про хід бойових дій в міській забудові міста Сєвєродонецька, де тривають вуличні бої, командування ворога не рахується із втратами та намагається захопити якомога більше території України. Окупанти несуть значні втрати в піхотних підрозділах росгвардії та збройних сил росії і просуваються лише застосовуючи штурмову авіацію”, - сказав Мотузяник.

Читайте також: Гайдай: ворог контролює 70% Сєвєродонецька, на «Азоті» ховаються майже 500 людей з дітьми

Він зазначив, що й надалі основною метою російського командування на даному етапі залишається вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, утримання сухопутного коридору з окупованим Кримським півостровом.

“Збройні сили України стримують наступальні дії російських підрозділів, які намагаються оточити наші війська у районах Сєвєродонецька і Лисичанська та блокувати шляхи логістичного постачання з Бахмута. На Слов’янському напрямку ЗСУ успішно стримали наступ противника в районі сіл Долина та Богородичне. На Лиманському ворог активних бойових дій не вів, але продовжував обстріли позицій наших військ у районах н.п. Маяки та Серебрянка. На Сєвєродонецькому напрямку наші війська протистояють ворожим штурмовим діям у самому місті, противник активно застосовує артилерію і реактивні системи залпового вогню та наразі контролює центр Сєвєродонецька, де зараз тривають бойові дії високої інтенсивності”, - додав речник Міністерства оборони.

Читайте також: Україні потрібна потужна наступальна зброя, без якої війна лише затягується – Президент

Важливим, за його словами, залишається Бахмутський напрямок, на якому українські підрозділи відбили штурм ворога в напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Аби блокувати наші підрозділи, противник відновив наступальні дії у районі с. Золоте та намагається закріпитися на рубежі н.п. Роти, Миронівка. Також Збройні сили України успішно стримали штурм ворога у напрямках Доломітне – Кодема та Доломітне – Новолуганське. Ворог наступав у цих районах, прагнучи покращити своє тактичне положення та оволодіти панівними висотами. Проте наші захисники не дали загарбникам досягти успіху. Також на цьому напрямку, у районі н.п. Покровське зафіксовано ведення противником повітряної розвідки із застосуванням безпілотника.

На Курахівському напрямку ворог із застосуванням пари літаків Су-25 завдав авіаційного удару по позиціях наших військ у районі Красногорівки.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-