Україні потрібна потужна наступальна зброя, без якої війна лише затягується – Президент

Україні потрібна потужна наступальна зброя, без якої війна лише затягується – Президент

Укрінформ
Україні потрібне прискорене постачання потужної наступальної зброї, без якої війна затягується і зростає кількість жертв.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників American Jewish Committee Global Forum, повідомляє Укрінформ.

«Захищайте необхідність посилення санкцій проти росії. Це вам до снаги. Допомагайте нам прискорити постачання зброї для України, щоб ми могли звільнити окуповані райони. Нам потрібна потужна наступальна зброя, без якої війна лише затягується.. і кількість жертв збільшується», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що Американський єврейський комітет допомагає Україні «дуже серйозно», однак закликав подвоїти зусилля, щоб «зупинити російську ненависть».

Президент переконаний, що зараз є історична нагода захистити спільну свободу, безпеку, спільне культурне різноманіття від найбільшої, за його словами, хвилі ненависті з усіх, які загрожували світу останніми десятиліттями.

«Як могли стати реальністю масові вбивства, катування, спалені міста, фільтраційні табори, які російські військові влаштували на окупованій території і які нагадують концентраційні табори нацистів? І при цьому росія сподівається, що вона не буде реально відповідати за все це зло, за всі ці варварські удари по житлових будинках, по лікарнях, по церквах. росії все ще вистачає могутності, щоб сподіватися продовжувати війну проти України, проти людей, продовжувати ігнорувати реакцію світу», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Ненависть до всього українського є рушійною силою росії у війні – Зеленський

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-