росія ще у червні може втратити в Україні 40 тисяч своїх військових – Зеленський

росія ще у червні може втратити в Україні 40 тисяч своїх військових – Зеленський

Відео
Укрінформ
Ключова тактична мета російської армії на сході України не змінилася, росія спробує завести на Донбас резервні сили, проте вже в червні може перетнути межу в 40 тисяч втрачених військових.

Про це у вечірньому відеозверненні у неділю, 12 червня, сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Російська армія пробує завести на Донбас резервні сили. Але які в них можуть бути резерви зараз? Схоже, спробують кинути в бій слабо підготовлених строковиків і тих, кого зібрали за рахунок прихованої мобілізації. російські генерали розглядають своїх людей просто як гарматне м’ясо, яке їм потрібно, щоб забезпечувати перевагу в кількості. В кількості живої сили, в кількості військової техніки. І це означає лише одне: росія ще в червні може перетнути межу в 40 тисяч своїх втрачених військових. У жодній іншій війні за багато десятиліть вони стільки не втрачали», - сказав Зеленський.

Наразі, як наголосив Президент, ключова тактична мета росії не змінилася – вони тиснуть у Сєвєродонецьку, де тривають жорстокі бої у напрямку на Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ.

Читайте також: Зеленський – на благодійному вечорі Шона Пенна: Підтримуйте Україну, яка захищає весь світ

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники відбили штурм ворога на Слов'янському напрямку: Довгеньке – Мазанівка та Довгеньке – Долина.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-