В ООН вважають воєнним злочином смертний вирок іноземцям у «днр»

В ООН вважають воєнним злочином смертний вирок іноземцям у «днр»

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини рішуче засудило смертний вирок, оголошений трьом іноземним воїнам «судом» самопроголошеної «днр».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ООН.

«Такі судові процеси над військовополоненими рівносильні воєнному злочину, - заявила речниця УВКПЛ Равіна Шамдасані. - УВКПЛ стурбоване тим, що так званий «верховний суд» самопроголошеної «днр» засудив трьох військовослужбовців до смерті. За словами українського командування, ці люди входили до складу ЗСУ, і якщо це так, то вони не повинні розглядатися як найманці».

Своєю чергою речник генсека ООН Стефан Дюжаррік зазначив, що ця організація завжди виступала й виступатиме проти смертної кари за будь-яких обставин.

Читайте також: Смертні вироки британцям у «днр» мають спонукати Європу до рішучіших дій - Зеленський

«Ми закликаємо, щоб комбатантам, котрі були затримані, надали міжнародний захист, і щоб з ними поводилися відповідно до Женевських конвенцій», - додав він.

Як повідомлялося, «суд» контрольованої росією «днр» засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії.

Читайте також: Смертним вироком іноземцям рф підіймає ставки на переговорах – радник глави МВС

Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади», підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

МЗС України назвало «судовий процес» над іноземцями нікчемним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-