Смертні вироки британцям у «днр» мають спонукати Європу до рішучіших дій - Зеленський

Смертні вироки британцям у «днр» мають спонукати Європу до рішучіших дій - Зеленський

Укрінформ
Смертні вироки, оголошені громадянам Великої Британії «судом» самопроголошеної «днр», мають спонукати Європу до об'єднання та рішучіших дій.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час спілкування зі студентами й викладачами британських університетів, повідомляє Укрінформ.

"Те, що відбувається з міжнародним правом, з порушенням будь-якого права, будь-якого законодавства будь-якої держави з боку рф це велика трагедія. І те, що було зроблено стосовно громадян Великої Британії - це вже трагічна звичка для цих людей (росіян - ред.). Вони так роблять абсолютно з усіма, і ніяких виправдань не може бути таким крокам, і таким діям", - зазначив Зеленський.

За його словами, після такого країни Європи мають об'єднатись, діяти потужніше, і засуджувати росію діями, а не словами.

Читайте також: Нікчемне, незаконне, небезпечне: судилище над полоненими в так званій «днр» очима юристів

"Європа, весь світ, і країни-скептики, і країни - умовні пацифісти у відносинах з рф, які постійно шукають з ними, як знайти такий настрій у розмові, щоб не похитнути будь-які бізнес-відносини, це саме для таких країн дуже потужний, і небезпечний сигнал, що росія так діє стосовно будь-яких громадян будь-якої держави", - додав Президент.

Як повідомлялося, так званий суд самопроголошеної "днр" засудив до страти підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна, які брали участь у воєнних діях у складі українських військ. Терористи звинуватили їх у "найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади".

Читайте також: Смертним вироком іноземцям рф підіймає ставки на переговорах – радник глави МВС

Міністерство закордонних справ України назвало "судовий процес" над іноземцями "нікчемним".

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич також рішуче засудила винесені іноземним громадянам смертні вироки.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-