Смертним вироком іноземцям рф підіймає ставки на переговорах – радник глави МВС

Смертним вироком іноземцям рф підіймає ставки на переговорах – радник глави МВС

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко вважає, що «суд» самопроголошеної «днр» над іноземцями, які брали участь у воєнних діях у складі української армії, є підвищенням ставок російською федерацією у переговорному процесі.

Таку думку він висловив у ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні є вже твіт державного секретаря США Ентоні Блінкена. Блінкен заявляє про те, що він звертається до офіційного кремля і до його маріонеток, щоб перестати займатися неправовими речами, речами, які не мають нічого спільного із міжнародними законами ведення війни. І сьогодні він анонсував розмову із нашим міністром закордонних справ Кулебою. Тому я думаю, що наша зовнішньополітична позиція буде дуже чітко скоординована із Сполученими Штатами Америки , із Британією, і я думаю, що взагалі з усім Європейським Союзом», - сказав Денисенко, відповідаючи на запитання, якою буде реакція України на «суд» самопроголошеної «днр».

Водночас він зауважив, що «ми повинні чітко розуміти про те, що насправді суд над іноземцями - це підняття ставок в переговорному процесі російською федерацією, вони використовують їх як заручників».

«Спеціально для цього в такій блискавичній швидкості проведений цей суд для того, щоб тиснути на світ з проведенням переговорів із російською федерацією. З іншої сторони, 11 вересня, ви повинні пам’ятати, що відбудуться довибори до регіональних дум і губернаторів у 27 регіонах російської федерації. І вибори багато в чому будуть таким собі вотумом довіри для ведення війни і вотумом довіри до політика путіна щодо воєнних дій на території України. І суд над нашими військовополоненими, на жаль, це буде в принципі однією з частин цієї передвиборчої кампанії», - наголосив Денисенко.

За його словами, потрібно розуміти, що на сьогодні ситуація економічна в російській федерації погіршується: «І тут, коли не маєш хліба, треба давати видовищ”.

«Вже зараз можна зрозуміти, що виборча кампанія (у рф - ред.) буде будуватися на кількох простих тезах. Перше - світ проти нас, тому нам стало дещо гірше жити, зате ми повторюємо подвиг петра першого, і ми розширюємо територію російської федерації. І тут величезним таким, довготривалим шоу буде, на жаль, суд над нашими військовополоненими. Ми повинні чітко розуміти про це вже зараз. Уже зараз ми повинні до цього морально готуватися. Ми повинні розуміти, що справді навколо цього буде дуже багато спекуляції, в тому числі й на території України. І справді буде дуже багато зрадофілів… Але зараз, на жаль, такі реалії цинізму російської федерації», - підсумував Денисенко.

Читайте також: Ліз Трасс засудила вирок рф двом британцям, які воювали на боці України

Як повідомлялося, «суд» самопроголошеної «днр» засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії.

Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади», підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

МЗС назвало нікчемним «судовий процес» над іноземцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-