ЗСУ найбільше бракує далекобійної артилерії та ракет – генерал Годжес

ЗСУ найбільше бракує далекобійної артилерії та ракет – генерал Годжес

Укрінформ
Українській армії наразі найбільше бракує далекобійної артилерії та ракет.

Як передає Укрінформ, про це колишній командувач військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес сказав в інтерв’ю для «Хронік війни», опублікованому на сайті Укрінформу.

За його словами, щоб знищувати російську артилерію, яка завдає тяжких втрат, Україні потрібно набагато більше реактивних систем залпового вогню.

«Наприклад, HIMARS, які вже в дорозі, - це чудово, але їх потрібно більше. У десятки разів більше. Штати відправили 4 таких РСЗВ, а потрібно 40. Також Британія зголосилася постачати такі системи. І якщо США та Велика Британія дали такий приклад, то незабаром ми побачимо інші країни, які почнуть робити такі постачання. Як у нас кажуть: «Три – це добре, але замало». І також вам потрібні ракети до них», - наголосив Годжес.

Він додав, що здивований тим, що ізраїльтяни не схотіли постачати Україні свої ППО.

«Я не можу зрозуміти вагань. Ізраїль та інші країни можуть надати їх. Я думаю, що наступна зустріч 40 міністрів оборони відбудеться незабаром і ми побачимо зміну парадигми», - додав Годжес.

Читайте також: Україні потрібна зброя від Заходу, майбутнє вирішуватиметься на передовій – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня Президент США Джо Байден підтвердив, що Сполучені Штати надають Україні системи реактивного залпового вогню HIMARS та боєприпаси до них, які забезпечать оборону української території від наступу російських агресорів.

Фото: DELFI / Karolina Pansevič

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-