Україні потрібна зброя від Заходу, майбутнє вирішуватиметься на передовій – розвідка

Україні потрібна зброя від Заходу, майбутнє вирішуватиметься на передовій – розвідка

Укрінформ
Щоб стримувати військову агресію росії, Україна наразі майже виключно покладається на зброю від західних партнерів, адже на одну українську артилерійську одиницю наразі припадає 10-15 російських гармат.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки з посиланням на інтерв’ю представника ГУР МО України Вадима Скібіцького британському виданню «The Guardian».

«Зараз це артилерійська війна. На одну українську артилерійську одиницю припадає 10-15 російських гармат. Тому тепер усе залежить від того, яке озброєння нам надають західні партнери», – зазначив представник ГУР МО України.

Скібіцький наголосив на необхідності постачання Україні Заходом реактивних систем великої дальності для успішного протистояння російській артилерії. Також він заявив про настання дефіциту високоточних крилатих ракет, які використовуються країною-загарбником для обстрілів України.

«Ми помітили, що росія здійснює набагато менше ракетних обстрілів і використовує ракети Х-22. Це старі радянські ракети виробництва 1970-х років. Це свідчить про те, що в росії закінчуються високоточні ракети», – розповів Скібіцький.

Водночас, за його словами, російські економічні ресурси дозволять країні-окупанту продовжувати війну нинішніми темпами ще протягом року.

«Кремлівське керівництво, можливо, буде намагатися заморозити війну на певний період часу, щоб переконати Захід скасувати санкції, але потім продовжити агресію. Їхня мета – вся Україна і не тільки», – заявив представник ГУР МО України.

Читайте також: Оборона Києва тільки посилюється, бо росія може повторити сухопутний наступ – Мотузяник

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-