Для визволення захоплених територій Україні потрібно від 150 до 300 РСЗВ - Подоляк

Для визволення захоплених територій Україні потрібно від 150 до 300 РСЗВ - Подоляк

Укрінформ
Для досягнення паритету у протистоянні рф та можливості визволити захоплені території Україна потребує від 150 до 300 реактивних систем залпового вогню.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю радіо BBC сказав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк..

«Думаю, західним урядам бракує даних розвідки й контррозвідки з цього питання. Їм не завадило чіткіше розуміти кількість зброї, яку використовує росія, зокрема РСЗВ. У нас буде паритет, як тільки ми матимемо від 150 до 300 РСЗВ, тоді ми зможемо ефективно звільняти нашу територію», - зазначив він.

За словами Подоляка, у Києві добре розуміють побоювання західних партнерів щодо можливості ударів по території рф з боку України. «Але цього не станеться. Ми просто хочемо захистити нашу країну й відігнати від кордону російські війська, які дуже агресивні й ведуть війну жорстоким, варварським способом», - пояснив він.

Читайте також: Тактика ЗСУ полягає у виснаженні російської армії, поки не надійшло достатньо зброї - Подоляк

Радник керівник ОП також констатував, що «росія є експансіоністською державою, у якої немає іншого бачення свого існування, окрім як нападати на інші держави». Тож якщо залишатимуться окуповані нею території, це даватиме їй можливість відновити конфлікт.

«Мінімальна ціль» України полягає в тому, щоб росія повернулася «туди, де вона була 23 лютого», безпосередньо перед вторгненням, після чого можуть бути відновлені мирні переговори, сказав Подоляк. Водночас «максимальна ціль» - завершення гарячої фази війни й повне відновлення територіальної цілісності, наголосив він.

Читайте також: Україна щодня втрачає до 100 бійців - Резніков закликає прискорити поставки важкого озброєння

Ми будемо готові повернутися до переговорів, якщо росія перестане пропонувати неадекватні речі й повернеться до реальності», - додав Подоляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-