Тактика ЗСУ полягає у виснаженні російської армії, поки не надійшло достатньо зброї - Подоляк

Тактика ЗСУ полягає у виснаженні російської армії, поки не надійшло достатньо зброї - Подоляк

Укрінформ
Тактика українських Збройних сил у районі Сєвєродонецька на цьому етапі полягає у вимотуванні російської армії, наскільки це можливо, з максимальними втратами живої сили та озброєння.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю радіо BBC.

«Ми сподіваємося за цей час накопичити достатньо зброї від наших партнерів, аби мати можливість почати ефективний контрнаступ», - зауважив він.

Подоляк зазначив, що росія прагне вести війну так, щоб зробити евакуацію цивільного населення неможливою, руйнує важкою артилерією міську інфраструктуру.

За його словами, нині на сході країни ведуться інтенсивні бої, внаслідок яких Україна зазначає значних людських втрат.

«І причина цього полягає у цілковитому браку паритету щодо артилерії. російські війська кинули майже всі неядерні озброєння на фронт», - сказав радник керівника ОП, зазначивши, що йдеться про ворожу важку артилерію, реактивні системи залпового вогню та авіацію, «що призвело до збільшення втрат».

Тому, зауважив він, Україна хоче домогтися «певного паритету» з російською армією щодо вогневих потужностей і постійно порушує це питання перед західними партнерами.

«Це значно знизить смертність, кількість убитих і поранених порівняно з тим, що ми зараз маємо», - додав Подоляк.

Читайте також: Подоляк закликав Захід окреслити для росії «чітку червону лінію»

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генштабу ЗСУ на 9 червня, збройні сили рф не припиняють вести виснажливі високоінтенсивні бойові дії на широкому фронті.

Збройні сили України з 24 лютого по 9 червня ліквідували близько 31 700 російських військових, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-