Подоляк закликав Захід окреслити для росії «чітку червону лінію»

Подоляк закликав Захід окреслити для росії «чітку червону лінію»

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розкритикував реакцію партнерів на дії російської федерації та закликав Захід окреслити для рф "чітку червону лінію".

Як передає Укрінформ, про це Подоляк написав у Телеграмі

"Знаєте, в чому ключова проблема Європи? Вони не розуміють, що коли ти пропонуєш "не принижувати z-істот", вони вже ґвалтують твоїх друзів, сусідів за твоєю спиною. Тому поведінка має бути зовсім інакшою: москва має чітко розуміти червоні лінії, які обстоюють наші західні партнери", – зазначив радник.

Він зауважив, що, "аргументуючи ті чи інші рішення, партнери часто згадують про так зване управління ескалацією. У перекладі на просту мову це означає: кожен наш наступний крок на підтримку України (зокрема в питанні надання зброї) має відповідати попередньому кроку противника".

Читайте також: Подоляк застерігає українців: Втома від війни - небезпечна психологічна пастка

За його словами, така стратегія базується на "урахуванні ядерного потенціалу агресора та небажанні надмірно дратувати російського президента".

На думку радника керівника ОП, дотримуватися подібної позиції щодо рф "трошки безглуздо, зважаючи на те, що росія, яка є "цивілізаційним гопником", вважає це безперечним проявом слабкості".

Водночас Подоляк упевнений, що навіть ця стратегія має певну логіку, якщо йдеться про гру в шахи.

"Інша справа, що коли ти граєш у шахи, а твій противник грає в покер – стратегія не працює. Такий підхід дає ворогу постійне право ініціативи. Як результат – росіяни постійно мають перевагу. Ми ж маємо стільки зброї, скільки мінімально потрібно, щоб протистояти, але недостатньо для потужного наступу чи перемоги", – наголосив він.

"Сьогодні росія явно намагається підвищити ставки. Погрози, шантаж. Це значить, що Захід має діяти на випередження", – додав Подоляк.

Зокрема, за його даними, російське опозиційне видання "Медуза" з посиланням на джерела в адміністрації президента росії повідомило про плани кремля щодо анексії Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей і створення з них "єдиного федерального округу".

Зі свого боку місцеві колаборанти заявляють про "підготовку до референдуму", а президент рф путін порівнює себе із Петром І, говорячи про розширення росії за рахунок земель інших країн.

Читайте також: Для розблокування перемовин росія має відвести війська до позицій 24 лютого - Зеленський

"Навіть публічні натяки на анексію мають отримати негайну реакцію. Будь-яка спроба "легалізувати" окуповані території має не просто отримати жорстку санкційну відповідь. Захід повинен окреслити чітку червону лінію, щоб у кремлі добре розуміли ціну кожного наступного кривавого кроку", – наголосив Подоляк.

Радник переконаний: "Анексія Криму, війна на сході України та повномасштабне вторгнення стали можливими лише з однієї причини: російська влада була впевненою, що це зійде їм з рук. Як наслідок – світова криза та загроза голоду".

"Час окреслити чітку червону лінію", – підкреслив він.

Щодо України радник очільника ОП запевнив, що "будь-які спроби "легалізувати" награбоване та повісити російський триколор не змінять абсолютного нічого".

Він наголосив, що Херсон та Запоріжжя залишаться Україною. "Ми будемо жорстко звільняти свої території, які б назви їм не вигадували z-окупанти", – додав Подоляк.

Читайте також: Подоляк застерігає світ у випадку умиротворення «гопника з ядерною валізкою»

За його словами, для міжнародної спільноти Херсонська та Запорізька області залишаться територією України, зокрема в питанні застосування західної зброї для звільнення українських земель.

"Якщо коротко: всю z-нечисть виженемо", – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Подоляк висловив думку, що російська федерація розуміє лише мову сили й найбільше боїться єдності Заходу, тому для перемоги над нею потрібно ще більше зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-