Подоляк застерігає світ у випадку умиротворення «гопника з ядерною валізкою»

Подоляк застерігає світ у випадку умиротворення «гопника з ядерною валізкою»

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що наміри деяких іноземних партнерів спробувати домовитися з росією за допомогою переговорів є катастрофічною помилкою, російську федерацію можна зупинити лише силою та всім разом.

На цьому він наголосив у пості на Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ.

"Іноді у деяких наших партнерів проскакує питання: чи не варто спробувати домовитися з росією за столом переговорів? В основі цієї пропозиції лежить гіпотеза, що тут – як у бізнес-конфліктах: можна домовитися про компроміси, врегулювати суперечку та повернутися до колишнього життя. Відповім прямо: це катастрофічна помилка, що випливає з невірного розуміння природи цієї війни та її справжніх мотивів. Що веде до найжахливіших наслідків для всього світу», - написав Подоляк.

Читайте також: рф застосовує найважчу неядерну зброю проти України – Подоляк

Він наголосив, що будь-які домовленості з росією «не варті й ламаної копійки», адже це країна, яка «завжди цинічно пропагандистсько бреше», а будь-які пояснення рф – лише гра слів.

«Насправді росія розв'язала класичну загарбницьку війну в дусі Середніх віків: малоосвічений, але обвішаний крилатими ракетами агресор вирішив захопити набагато сучаснішу й менш озброєну країну, знищити її народ, повернути на території розруху, бруд і юрби п'яних бомжів, а також привласнити собі чуже. майно», - наголосив радник голови ОП.

Він розповів, що керівник російської переговорної групи володимир мединський озвучив нову мету війни: «врятувати рідну нам Україну та зберегти її для майбутнього наших (російських) дітей».

Читайте також: Третя світова, яку всі так бояться, почнеться у разі перемоги рф - Подоляк

«Що у перекладі російською мовою, якою, до речі, погано володіють у росії, означає: «ми хочемо вбити українських дітей, захопити їхні міста й таким чином звільнити територію для наших (російських) дітей». Відверто, цинічно та з усією прямотою», - додав Подоляк.

У цьому контексті він зазначив, що зараз війна не про те, в яких межах буде держава Україна, запевнивши, що тільки в міжнародно визнаних і «без кримінальних наростів», а війна про те, якою траєкторією розвиватиметься світ.

За словами радника керівника ОП, московія показала своє справжнє обличчя, яка шалено любить Соловки, Головне управління таборів, тортури, «розстрільні трійки» та обов'язкові насильницькі депортації цілих народів.

Читайте також: Зеленський: Донбас буде українським, відновимо кожне місто і кожну громаду

«Україна воюватиме з росією до переможного фіналу. Ми не маємо інших варіантів. І якщо Захід знову здригнеться, в черговий раз оголить свій глибинний страх перед російським монструозним світом, на Європу, світ загалом чекає новий кривавий переділ кордонів, хаос, хвилі біженців, голод, нові правила безпеки, коли людська цивілізація змушена платити данину гопнику з ядерною валізкою. росія зробить біднішим кожного жителя Європи, спровокує важкий голод в Азії й Африці та ініціює нові територіальні конфлікти. Десятки, сотні кримінальних анклавів, де стодоларові злодії і бандити натягуватимуть на себе одяг «прем'єрів» та «міністрів», - наголосив Подоляк.

Він заявив, що росія довела, що є країною-варваром, який загрожує світовій безпеці, а варвара можна зупинити лише силою та разом.

Читайте також: Війну можна було б зупинити, якби сильні світу цього не загравали з росією - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють і бомбять мирні міста і села України, катують та вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили і продовжують вводити санкції проти росії.

Останні очні переговори між українською і російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

17 травня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що переговорний процес із росією зараз призупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-