«Хіматака» на Сумщині та найманці-екстремісти в ЗСУ - нові російські фейки

«Хіматака» на Сумщині та найманці-екстремісти в ЗСУ - нові російські фейки

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав чергову добірку російських маніпуляцій і фейків станом на ранок 9 червня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

Зокрема, в міністерстві оборони рф заявили, що «СБУ готує провокацію із застосуванням небезпечних хімічних речовин у прикордонних з росією районах Сумської області. Так, після постановочного вогневого впливу, нібито здійсненого зс рф, в районі провокації співробітники спецслужб планують розпилити сильнодіючі отруйні речовини». Однак це маніпуляція, наголошують у ЦПД.

Читайте також: Цільовою аудиторією російських фейків є Захід - радник глави МВС

Також попри те, що Європарламент проголосував за рекомендацію Європейській раді надати Україні статус кандидата, російські ЗМІ вперто тиражують наратив «Європа проти України, оскільки майже всі великі країни-члени Євросоюзу не підтримують вступ України до ЄС». У ЦПД зазначають, що це маніпуляція.

Читайте також: У росії перекрутили слова Данілова і розганяють у пропагандистських ЗМІ

Крім того, коментуючи питання «вербування іноземних найманців в Україну», речниця мзс рф марія захарова повідомила, що таким чином «Захід намагаються вирішити двоєдине завдання: допомогти режиму Зеленського та позбутися власних екстремістів». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, російські засоби масової інформації поширюють вирвану з контексту фразу секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, щоб переконати українців у байдужості до них української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-