Буде справедливим, якщо росія заплатить за руйнування в Україні – Шарль Мішель

Буде справедливим, якщо росія заплатить за руйнування в Україні – Шарль Мішель

Укрінформ
Країна-агресор, що розв’язала брутальну та неспровоковану війну проти України, має заплатити за всі страждання і руйнування, які вона принесла на українську землю, і саме це буде проявом справедливості.

Про це сьогодні у Страсбурзі, під час виступу на пленарному засіданні Європейського парламенту щодо підсумків спеціальної зустрічі глав держав та урядів країн ЄС 30-31 травня, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«росія жорстоко руйнує Україну, і буде лише справедливо, якщо росія, як агресор, заплатить за відновлення країни. Ми погодилися розглянути можливості конфіскації активів осіб та установ росії, що знаходяться під санкціями, відповідно до законів ЄС та міжнародного законодавства. Це може допомогти у фінансуванні відновлення України», - наголосив Мішель.

Читайте також: Постачання зброї для України є обов’язком ЄС - голова безпекового комітету Європарламенту

Він нагадав, що в умовах війни України гостро потребує підтримання власної ліквідності, тобто, здатності діяти, здійснювати необхідні платежі та надавати базові послуги населенню, і для цього потребує суми близько 5 млрд євро щомісяця. Лідери ЄС обговорили шляхи взаємодії з міжнародними партнерами, щоб українська влада могла отримати ці гроші, яких потребує.

«Ми погодилися надати до 9 млрд євро макрофінансової допомоги для України, а також розглянули потреби на реконструкцію України: негайно зараз і на майбутнє, - у чому ЄС має і буде лідером у просуванні вперед. Ми провели дискусію навколо Платформи відновлення України - разом з урядом України, за участі ЄС та країн-членів, а також всіх наших міжнародних партнерів та друзів», - сказав президент Євроради.

Читайте також: ЄС надалі підтримуватиме Україну в боротьбі проти рф та на шляху до євроінтеграції – Мецола

Як повідомлялося, 24 лютого цього року росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили солідарність із Україною, надали їй політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-