Загарбники надсилають погрози на телефони бійців ЗСУ – Генштаб

Загарбники надсилають погрози на телефони бійців ЗСУ – Генштаб

Укрінформ
Спецслужби рф надсилають на особисті телефонні номери українських захисників повідомлення з погрозами.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

"Спецслужби рф намагаються залякувати українських військовослужбовців, розсилаючи на особисті телефонні номери повідомлення з погрозами. У них - заклики зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, підсилюються погрози персональними даними. Розсилка йде через SMS, мобільні месенджери "Телеграм", "Вайбер", "Сігнал" або "Ватсап".

Читайте також: Військові рф намагаються уникати прямих зіткнень із ЗСУ - розвідка

У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місця знаходження особи, якій надійшло повідомлення; зазначається, що у випадку продовження служби по місцях проживання власника телефону та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів.

У Генштабі переконані, що такого типу погрози спрямовані на те, щоб дестабілізувати морально психологічний клімат у підрозділах Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух. Зазвичай зазначені персональні дані осіб є застарілими (особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі тощо). Таким чином, не викликає сумнівів, що надіслані погрози є звичайними маніпуляціями людською психікою.

Читайте також: російські військові їдуть на війну, підписуючи згоду на вбивство цивільних – СБУ

Подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями - "точного ракетного обстрілу" або "ми тєбя найдьом".

У Генштабі закликали не піддаватись на провокації ворога.

Як повідомляв Укрінформ, командування військ російської федерації тримає в заручниках сім’ї військових, які воюють в Україні. За інформацією розвідки, у Західному військовому окрузі росії родинам офіцерів заборонили виїжджати з країни. У випадку відмови російських військових виконувати бойові завдання їхніх дружин та дітей погрожують переселяти в депресивні регіони Далекого Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-