Єрмак закликав послів G7 сприяти пришвидшенню поставок озброєння для ЗСУ

Єрмак закликав послів G7 сприяти пришвидшенню поставок озброєння для ЗСУ

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак закликав послів країн «Групи семи» сприяти у прискоренні постачання урядами своїх країн необхідного озброєння для потреб Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

За словами Єрмака, поставки необхідного озброєння для потреб ЗСУ пришвидшить перемогу України в цій жорстокій, нічим не спровокованій війні, яку розв’язала росія.

Він запропонував активізувати роботу з метою посилення обізнаності партнерів щодо оборонних потреб України, зокрема шляхом проведення регулярних брифінгів для військових експертів зацікавлених країн, організації візитів журналістів на передову тощо.

Читайте також: Конвої для зерна, санкції проти рф, зброя Україні – Єрмак про те, як запобігти голоду у світі

Також під час зустрічі обговорювалося питання повоєнної відбудови Української держави. Країнам G7 було запропоновано активно долучатися до цієї ініціативи Президента Володимира Зеленського щодо взяття країнами-партнерами шефства над окремими містами або регіонами України.

Учасники зустрічі обмінялися думками стосовно шляхів відновлення повноцінного експорту українських зернових, зокрема через чорноморські порти України.

Сторони погодилися з важливістю проведення регулярних брифінгів для послів G7, зокрема за участю вищого керівництва держави, з метою обміну думками щодо актуальних питань внутрішньо- та зовнішньополітичного порядку денного.

Читайте також: Єрмак – про агресію рф: Відповідальність за геноцид має бути максимально жорсткою

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковану повномасштабну війну проти України. У результаті агресії та запровадженої росією морської блокади в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина усього обсягу поставок у рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-