В Україні можуть модернізувати систему ППО: що відомо

В Україні можуть модернізувати систему ППО: що відомо

Укрінформ
У ЗСУ розглядають модернізацію у системі ППО по всій території України за вінницьким ноу-хау.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Всі вінничани часто чують сирени повітряної тривоги. Ворог застосовує тисячі ракет для знищення українців, військових та важливих об'єктів інфраструктури. Завдяки вінницьким винахідникам, які застосували сучасні технології, вдалося значно підвищити ефективність системи ППО в нашому регіоні. Вінницьке ноу-хау розглядають у ЗСУ для впровадження по всій території України», - сказав Борзов.

Голова ОВА також повідомив, що в області продовжують зміцнювати систему оборони регіону. Зокрема, тисячі вінничан виконують земельні роботи з обладнання фортифікаційних споруд, - «це сотні кілометрів».

Борзов зазначив, що керівники територіальних громад розуміють важливість цього завдання і допомагають його виконувати. Найкраще із цим впоралися у Гайсинському та Могилів-Подільському прикордонному районах.

Читайте також: Система ППО на кшталт «Залізного купола» Україні не підходить, потрібна інша - Зеленський

Посадовець запевнив, що забезпечено й охорону системи критичної інфраструктури області. Так, усі важливі об'єкти визначені, для їх охорони виділені наряди, сили та засоби з підрозділів територіальної оборони , поліції та СБУ. Крім того, в охороні беруть участь добровольчі формування територіальних громад. Таких формувань на Вінниччині вже десятки, і їх кількість зростає.

Нагадаємо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Сили опору України чинять запеклий опір агресору та завдають йому важких втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-