Система ППО на кшталт «Залізного купола» Україні не підходить, потрібна інша - Зеленський

Система ППО на кшталт «Залізного купола» Україні не підходить, потрібна інша - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обіцяє побудувати в Україні сучасну й універсальну систему протиповітряної оборони, однак відмінну від «Залізного купола» в Ізраїлі.

Про це він розповів під час спілкування у форматі відеоконференції з українськими дітьми, які тимчасово перебувають на території Республіки Польща, та з учнями Дрогобицького ліцею, повідомляє Укрінформ.

«Авжеж, буде побудована сучасна протиповітряна оборона, побудована навіть міцніше, ніж «Залізний купол», тому що країна Ізраїль – міцна, прекрасна, але маленька, їх система нам не підходить, бо в нас київський регіон, як уся Держава Ізраїль, а то й більше. Тому для нас дуже важливо побудувати сучасну універсальну систему протиповітряної оборони. Будемо будувати», - відповів Президент на запитання дітей, чи буде в Україні збудовано систему ППО за ізраїльським прикладом.

Читайте також: Німеччина надасть Україні системи ППО і розгляне можливість постачання РСЗВ – Шольц

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-