Штати в ОБСЄ: росія воює як у часи Середньовіччя

Штати в ОБСЄ: росія воює як у часи Середньовіччя

Укрінформ
Росія воює в Україні як у добу Середньовіччя, вчиняючи масштабні вбивства цивільного населення та руйнування житла, а також грабуючи ресурси на захоплених територіях.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради цієї організації у Відні.

"15 тижнів жорстокості. 15 тижнів звірств. 15 тижнів насильства, з такою кількістю повідомлень про страти, примусові депортації, зґвалтування, фільтраційні табори та руйнування, що стає важко повністю зрозуміти масштаб різанини, яку здійснює російська федерація. І після 15 довгих тижнів досі немає краю тим жахам, які росія навмисно чинить проти цивільного населення України", - заявив Карпентер.

Американський посол указав на те, що рф веде війну, як у часи Середньовіччя: "росія має багато сучасної зброї війни: крилаті ракети, які пролітають сотні миль, влучаючи у ціль з дивовижною точністю. Вона має точні керовані боєприпаси, які можна запускати з повітря, з моря та суходолу. Але чому ця війна ведеться так, ніби ми живемо у Середньовіччя? Чому так багато цивільних зазнають жахів війни?".

Читайте також: росія прагне дегуманізувати українців, аби виправдати свої звірства - Карпентер

За словами Карпентера, це варварство можна пояснити лише тим, що росія мала на меті змусити цивільних людей тікати з власних домівок, і таким чином позбутися місцевого населення в окупованих районах. Він додав, що грабіж ресурсів на захоплених територіях і примус населення до втечі – "це ще одна середньовічна тактика".

"Садистські звірства та дуже цілеспрямований процес "фільтрації" цілком можуть мати мету. Особливо, якщо цією метою є заперечення самої концепції української державності в районах, які рф зараз контролює, аби легше поглинути ці частини України", - заявив Карпентер.

Читайте також: У російських «фільтраційних таборах» перебувають тисячі українців – Штати в ОБСЄ

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Сили опору України чинять запеклий опір агресору та завдають йому важких втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-