росія прагне дегуманізувати українців, аби виправдати свої звірства - Карпентер

росія прагне дегуманізувати українців, аби виправдати свої звірства - Карпентер

Укрінформ
Вчинені російськими військовими звірства в Україні є наслідком багаторічної політики кремля з дегуманізації української нації.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

“Протягом останніх 10 тижнів світ з жахом спостерігав, як російські війська в Україні чинили звірства невимовної жорстокості. Кожне повідомлене про страту чи зґвалтування є свідченням тяжкого злочину найвищої жорстокості та збочення. Проте російські солдати не здійснюють ці дії поодиноко. Від експертів Московського механізму ми чули, що дійсно існує чіткий шаблон порушення міжнародного права з боку російських військ. З кожним днем ​​цей шаблон стає все більш очевидним", - заявив Карпентер.

На цьому тлі американський посол зазначив, що "існує зв’язок між дегуманізуючою риторикою російського уряду та його представників, у тому числі тих, хто засідає в цій Раді, і звірствами, які вчиняють російські солдати в Україні".

Карпентер вказав на те, що риторика з боку представників рф заперечує будь-які історичні та культурні відмінності України від росії, як і взагалі право України на існування як суверенної, незалежної національної держави. За його словами, російська риторика "намагається стерти саму ідею української ідентичності, і змальовує український народ в найгірших термінах". Крім того, кремль стверджує, що Україна – "це штучна конструкція" і що суверенітет України можливий лише у складі російської федерації.

Більше того, як додав очільник американської місії в ОБСЄ, російський уряд стверджує, що національна ідентичність українців "є взаємозамінною з нацизмом", і що нібито українська нація хоче "здійснити геноцид проти росіян". Ці риторичні прийоми, які вже відомі з історії, повторюються як російськими урядовцями, так і державними пропагандистськими ЗМІ. Зокрема, Карпентер вказав на статтю "РИА-Новости" на початку квітня, у якій говорилось про те, що всі українці – включно з дітьми – є нацистами. "То ж уявіть лише собі, яку ліцензію дають російським солдатам на передовій", - додав американський дипломат.

Він підкреслив, що дегуманізація цілої нації – "це страшне починання". "Звірства, вчинені російськими військами проти народу України, є збоченим наслідком цієї дегуманізуючої дезінформації, яку протягом багатьох років нав’язувалася російським призовникам, але й насправді усім громадянам росії", - заявив Карпентер.

Читайте також: ЗСУ посилюють позиції на загрозливих напрямках Донеччини та Луганщини - Наєв

Як відомо, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-