Від початку вторгнення  рф в Україні загинули 4 113 цивільних - дані ООН

Від початку вторгнення рф в Україні загинули 4 113 цивільних - дані ООН

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні загинули щонайменше 4 113 цивільних та ще 4 916 людей зазнали поранень.

Про це повідомляє Hromadske із посиланням на дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини станом на початок 31 травня.

Серед загиблих 1 550 чоловіків, 1 023 жінки, 95 дівчаток і 100 хлопчиків, а також 1 276 дорослих та 69 дітей, чия стать наразі невідома. А серед поранених — 978 чоловіків, 658 жінок, 115 дівчаток і 138 хлопчиків, а також 168 дітей і 2 859 дорослих, чия стать наразі невідома.

Найбільше втрат поміж цивільних на Донеччині та Луганщині — 2 337 загиблих і 2 808 поранених. В інших областях, де тривали чи тривають бойові дії, загинули 1 776 осіб та ще 2 108 зазнали поранень.

Читайте також: Воєнні злочини: в Україні відкриють офіс прокурора Міжнародного кримінального суду

Реальна кількість загиблих і постраждалих може бути вищою. В ООН кажуть про затримку отримання інформації щодо територій, на яких тривають інтенсивні бойові дії. Багато звітів все ще очікують на підтвердження — це стосується, наприклад, Маріуполя, Ізюма та Попасної, де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення, які ООН поки не може самостійно підтвердити.

Так, за оцінками Маріупольської міськради, у місті загинули щонайменше 22 тисячі людей. А за підрахунками полку «Азов», у Маріуполі під час блокади російська армія вбила понад 25 тисяч людей — здебільшого цивільних.

Читайте також: путін заохочує своїх військових чинити воєнні злочини в Україні – розвідка

24 лютого російські війська розпочали вторгнення в Україну, вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-