Злочини військових рф в Україні не можуть залишитися безкарними – глава МЗС Франції

Злочини військових рф в Україні не можуть залишитися безкарними – глава МЗС Франції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявляє, що злочини, які були вчинені російськими військовими в Україні, зокрема у Бучі, не можуть залишитися безкарними.

Про це Колонна написала у своєму Твіттері після відвідування Бучі, передає Укрінформ.

“Разом з мером і керівництвом Бучі - щоб висловити від імені Франції наше глибоке засудження і жах щодо російських злочинів, віддати шану жертвам і підтримати боротьбу з безкарністю. Такі дії не можуть залишитися безкарними”, - зазначила Колонна.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна здійснює свою першу поїздку в Україну, в рамках якої вона вже відвідала Бучу.

Глава МЗС Франції відвідала Бучу / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Як зазначається на сайті МЗС Франції, цією поїздкою до Києва міністр хоче продемонструвати солідарність Франції з українським народом та її повну рішучість посилити підтримку України перед обличчям російської агресії як у гуманітарному та фінансовому плані, так і в постачанні оборонного обладнання.

Читайте також: Глава МЗС Франції відвідала Бучу - «світ ніколи не має забути»

Візит передбачає зустріч з українським колегою Дмитром Кулебою, щоб обговорити підтримку Францією України в усіх сферах і, зокрема, обговорити блокування експорту зернових та олійних культур з України, що створює ризики реальної продовольчої безпеки та потребує пошуку конкретних рішень.

Також міністра прийме Президент Володимир Зеленський.

Крім того, Колонна візьме участь у передачі українській стороні обладнання цивільної безпеки (пожежні автомобілі та машини швидкої допомоги), запропоноване Францією, а також поспілкується зі співробітниками Посольства Франції в Україні.

Перше фото: Київська обласна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-