На війні загинули вже понад 50 українських спортсменів

На війні загинули вже понад 50 українських спортсменів

Доповнено
Укрінформ
Багато українських спортсменів боронять рідну землю, водночас понад 50 з них загинули на розв'язаній росією війні проти України.

Про це заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в ефірі спільного телемарафону "UAразом", передає кореспондент Укрінформу.

«Більше 50 українських спортсменів загинуло на війні, боронячи нашу землю. Це все наші хлопці, які займалися різними видами спорту. Є ще багато спортсменів, які зараз служать в лавах Збройних сил України, хтось перебуває в теробороні. Ми дякуємо всім бійцям, хто боронить нашу країну», - сказав Гутцайт.

Читайте також: Вінниця прощається із бійцями КОРДу, які загинули, захищаючи Україну

Він зауважив, що саме завдяки нашим захисникам українські спортсмени можуть вести підготовку до різних змагань.

«Наразі практично нема в Україні можливості проводити підготовку у більшості видів спорту, які у нас є пріоритетними. Тобто ті спортсмени і збірні команди, які готуються до чемпіонатів світу, Європи, Олімпійських ігор, які будуть відбуватися в 2024-у році в Парижі, з деяких видів спорту тренуються і в Україні на наших олімпійських базах, але багато зараз перебувають за кордоном. Є постанова Кабміну, де передбачається, що збірні команди і спортсмени з високим рейтингом, а також тренери, лікарі, масажисти мають можливість отримати дозвіл на виїзд закордон для підготовки та участі у змаганнях", - додав міністр.

Читайте також: Говорити про непричетність спортсменів-росіян до злочинів своєї влади – це лицемірство – Саладуха

У цьому зв'язку він висловив вдячність міжнародній спортивній спільноті за надання українським спортсменам притулку і можливості тренуватися.

«Практично всі світові федерації і Міжнародний олімпійський комітет допомагають, знаходять кошти для того, щоб наші спортсмени безкоштовно перебували на найсучасніших базах, щоб вони брали участь у змаганнях», - зауважив міністр.

За його словами, в Україні від бойових дій постраждало 73 спортивні об’єкти. «Серед них є повністю зруйновані, є частково пошкоджені. Загалом ми порахували, що на відновлення треба приблизно 110 мільйонів доларів. У нас вже працює група з відновлення спортивної інфраструктури, взагалі відновлення спорту після закінчення війни. Ми напрацьовуємо, що потрібно, щоб надалі розвивався спорт, що зробити сучаснішим і що треба побудувати», - зазначив Гутцайт.

Читайте також: Чому українці вимагають повного усунення російських спортсменів

Він наголосив, що потрібно не тільки зберегти наш олімпійський спорт, а "щоб він був присутній і конкурентоспроможний на Олімпійських іграх та інших змаганнях".

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-