Говорити про непричетність спортсменів-росіян до злочинів своєї влади – це лицемірство – Саладуха

Говорити про непричетність спортсменів-росіян до злочинів своєї влади – це лицемірство – Саладуха

Укрінформ
«Маємо повне моральне право вимагати виключення представників росії з усіх міжнародних спортивних організацій та заборони участі російських спортсменів в усіх спортивних змаганнях».

Народна депутатка України й колишня легкоатлетка Ольга Саладуха вкотре наголосила, що необхідно вимагати виключення представників росії з міжнародних спортивних організацій, передає Укрінформ.

«На війні втрачаємо найкращих. У тому числі найкращих спортсменів, які були й могли б у майбутньому бути гордістю України.

Ще одна втрата – в Маріуполі загинув чемпіон України з кікбоксингу та чемпіон світу з бойових мистецтв муай-тай Олексій Янін. З 2014 року він захищав Україну, служив в складі «Азову» й потрапив в саме пекло боїв – Маріуполь.

Читайте також: Саладуха вимагає від влади зробити усе, аби вигнати росію з міжнародного спорту

Хочу, аби цю інформацію прочитали ті, хто досі вважає, що спорт поза політикою. Наприклад, керівники МОК.

Ми щодня платимо неймовірну високу ціну за свою свободу та свободу усього світу. І маємо повне моральне право вимагати виключення представників росії з усіх міжнародних спортивних організацій та заборони участі російських спортсменів в усіх спортивних змаганнях.

Немає ніякого спорту поза політикою. Це міф, що руйнується на наших очах. Є героїзм та воля до перемоги українських спортсменів, які взяли до рук зброю, щоб захистити право жити у вільній країні для себе і своїх дітей.

Читайте також: Росіян Ісінбаєву і Тарпіщева допустили до сесії МОК – Саладуха

І найменше, що може зробити світова спортивна спільнота, – це проявити солідарність.

Говорити про непричетність спортсменів-росіян до злочинів своєї влади – цинізм, лицемірство або свідоме підігравання агресору», – сказала Саладуха.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 91-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-