Саладуха вимагає від влади зробити усе, аби вигнати росію з міжнародного спорту

Саладуха вимагає від влади зробити усе, аби вигнати росію з міжнародного спорту

Укрінформ
«Спорт без росії, спорт без крові, спорт без насильства – таким є наше гасло сьогодні».

Депутат Верховної Ради України та колишня легкоатлетка Ольга Саладуха прокоментувала заклик міністра спорту Польші виключити росію з усіх міжнародних спортивних федерацій, передає Укрінформ.

«В перші тижні війни росії проти України світова спортивна спільнота завдала агресору потужного удару. Були запроваджені «вбивчі» санкції щодо виключення спортсменів рф та білорусі з престижних міжнародних змагань, що значною мірою ізолювало спорт цих держав.

Читайте також: В Польщі закликають виключити рф з усіх міжнародних спортивних федерацій

Україна вдячна кожному, хто говорив, впливав, доводив та лобіював такі рішучі дії. Разом ми зробили дуже багато, але можемо ще більше. Особливо після усіх тих звірств, які росіяни вчинили на окупованій Київщині.

Міністр спорту Польщі Каміл Бортнічук публічно закликав Міжнародний олімпійський комітет та усі спортивні федерації виключити зі свого складу росію до закінчення війни в Україні та до компенсації нею завданих збитків.

На жаль, ця слушна та своєчасна ініціатива вийшла не від НОК України та Міністерства молоді та спорту України, які мали б бути в авангарді боротьби з агресором.

Але ніколи не пізно підключитися та через усі доступні канали комунікації донести її до керівництва міжнародним олімпійським рухом. Треба чесно сказати, що вона не зустріне одностайної підтримки. Але в наших силах наполягати, доводити свою правоту, демонструвати факти воєнних злочинів росіян в Україні. Те що робить агресор несумісне зі спортивними принципами. Вбивцям, катам та садистам не місце в міжнародному спорті.

Читайте також: Саме поляки проявили себе як справжні наші брати – Саладуха

Й ми доб’ємося свого.

Але для початку потрібна чітка позиція українських посадовців, які курують спорт. Польща багато зробила для України, але вона не зможе за нас виступати ініціатором остаточного вигнання росії зі світового спортивного співтовариства. Це мусимо робити ми самі, а спортсмени різних країн світу нас обов’язково підтримають, як це вже було неодноразово.

Спорт без росії, спорт без крові, спорт без насильства – таким є наше гасло сьогодні й ми від нього не відступимося», – написала Саладуха.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 42-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-