В Польщі закликають виключити рф з усіх міжнародних спортивних федерацій

В Польщі закликають виключити рф з усіх міжнародних спортивних федерацій

Укрінформ
«Після того, що сталося в Бучі, голос Польщі має бути зрозумілий кожному в Європі. У світовому спорті немає місця для злочинців», - заявив Каміль Бортнічук.

Міністр спорту та туризму Польщі Каміль Бортнічук на засіданні ради ЄС з питань освіти, молоді, культури та спорту закликав виключити російську федерацію з усіх міжнародних спортивних федерацій, передає Укрінформ.

«Кілька тижнів тому ми мали спільну нараду 37 міністрів спорту майже всіх європейських країн, яка мала на меті максимально обмежити можливість участі російських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях. Сьогодні я вважаю, що нам потрібно йти далі.

Читайте також: Перша ракетка світу допоможе Україні

Ми виступаємо за виключення росіян, до завершення мирного процесу, а отже, і компенсації для України, з усіх спортивних федерацій на чолі з Міжнародним олімпійським комітетом.

Не секрет, що російська федерація в останні роки проводить дуже агресивну дипломатичну політику, яка, по суті, полягає в купівлі місць у радах ключових спортивних федерацій. За їх кандидатом завжди йшов один із потужних спонсорів з російським капіталом. Тому виключення російського капіталу зі світового спорту має відбутися зараз.

Читайте також: Саме поляки проявили себе як справжні наші брати – Саладуха

Після того, що сталося в Бучі, голос Польщі має бути зрозумілий кожному в Європі. У світовому спорті немає місця для злочинців», – розповів Бортнічук.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 41-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-