Війська рф можуть форсувати Сіверський Донець у наступні кілька днів – британська розвідка

Війська рф можуть форсувати Сіверський Донець у наступні кілька днів – британська розвідка

Укрінформ
За даними розвідки Великої Британії, у наступні кілька днів російські війська, ймовірно, спробують перетнути річку Сіверський Донець з перспективою рухатися вглиб Донецької області до міст Слов’янськ та Краматорськ.

Як передає Укрінформ, про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«Найближчими днями російські підрозділи, ймовірно, надаватимуть пріоритет форсуванню перетину річки (Сіверський Донець – ред.). Наразі основні спроби росії зосереджені на 40 км на схід, навколо Сіверодонецького котла», - йдеться у повідомленні.

Станом на 27 травня, як повідомляє розвідка Сполученого Королівства, росіяни, ймовірно, захопили більшість території міста Лиман на півночі Донецької області, що, скоріше за все, є підготовчою операцією до наступного етапу наступу рф на Донбас.

Читайте також: Розгром під Білогорівкою: ворог втратив майже 1000 військових і 100 одиниць техніки

«Лиман є стратегічно важливим, тому що в цьому місті розміщений великий залізничний вузол, а також звідси відкривається доступ до важливих автомобільних та залізничних мостів через річку Сіверський Донець», - зазначили в управлінні.

Водночас, отримання плацдарму біля Лиману, на думку британської розвідки, дасть росії перевагу в потенційній наступній фазі наступу на Донбас, коли росія, ймовірно, шукатиме шляхи просування у міста Слов’янськ та Краматорськ.

Читайте також: Війська рф відступили в районі Сєвєродонецька – Гайдай

«Якщо росія досягне успіхів у захопленні цих територій, то кремль розглядатиме це як вагоме політичне досягнення і змалює його російському народові як виправдання вторгнення», - написала розвідка.

Водночас, у розвідці резюмували, що українська армія продовжує «здійснювати добре організовану оборону цього сектору та спричиняти великі втрати російським військам».

Читайте також: ЗСУ знищили вже близько 30 тисяч російських військових

Як повідомляв Укрінформ, за оперативною інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 6:00 28 травня на Донецькому напрямку ворог проводить активні наступальні дії. Продовжує вогневе ураження українських підрозділів вздовж лінії зіткнення, завдає ракетних ударів. Збільшив інтенсивність дій оперативно-тактичної та армійської авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-