Справа бійця «Азова» та черги за російськими SIM-картами - ЦПД викрив нові фейки рф

Справа бійця «Азова» та черги за російськими SIM-картами - ЦПД викрив нові фейки рф

Укрінформ
російські засоби масової інформації поширили фейк про нібито знайдену в Маріуполі частину особової справи бійця полку "Азов".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Телеграмі, оприлюднивши свіжу добірку фейків і маніпуляцій кремлівської пропаганди.

Зокрема, російські пропагандисти заявили, що "на маріупольській базі "Азова" виявлено частину особової справи одного з бойовиків нацформування, де він фігурує не під ім’ям та прізвищем, а під наданим йому порядковим номером".

Як зауважили в ЦПД, у наведених документах наявна велика кількість помилок та русизмів, що не притаманне українському діловому мовленню.

Читайте також: Турботлива росія із «залізним» імунітетом від мавпячої віспи - ЦПД викрив чергові фейки рф

Крім того, російські медіа вкотре вдаються до маніпуляції. Так, із посиланням на "керівників"-колаборантів Херсонської області росЗМІ поширюють маніпулятивну тезу про те, що нібито "всі хочуть отримати російський зв’язок, а за SIM-картами в Херсоні вишикуються довгі черги".

Зі свого боку заступник голови Ради безпеки російської федерації дмитро медведєв заявив: "дії Зеленського доводять, що зараз на кін він готовий покласти практично все: людей, міста, економіку – те, що рф якраз усіма силами намагається зберегти, знищуючи високоточними ударами націоналізм, мілітаризм і шалену ворожнечу до всіх, "хто не скаче".

Читайте також: Колишній сенатор США просуває кремлівський наратив про «неминучу перемогу росії»

Центр протидії дезінформації наголошує: подібні заяви медведєва не відповідають дійсності.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські медіа маніпулюють тезами американського історика Тома Мокаітіса для просування фейків про проксі-війну НАТО проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-