У Маріуполі дозволяють підключати світло тільки електрикам із посвідченням «днр» - радник мера

У Маріуполі дозволяють підключати світло тільки електрикам із посвідченням «днр» - радник мера

Укрінформ
У Маріуполі загарбники дають дозвіл на підключення електрики в житлі, коли мешканець знайде для цього електрика з професійним посвідченням «днр».

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріупольці можуть отримати дозвіл на самостійне підключення електрики в житлі. Для того їм необхідно спочатку отримати дозвіл на підключення, звернувшись с заявою до ЖЕКів (по вул. Гранитна,114 або по бул. Шевченко 301/б). Потім знайти електрика з професійним посвідченням від так званої "днр" та трьох сусідів для складання акту безпечного підключення. І вже після отримати дозвіл по вул. Войнича,2 на підключення», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що окупаційна влада нарешті визнала свою неспроможність подолати проблеми з пожежами при включенні електрики, але в типовий спосіб переклала відповідальність на мешканців.

Читайте також: У Маріуполі росіяни готуються розширити братську могилу - говорять про можливу епідемію

«Навіть попри совкову бюрократію стає зрозуміло – світла немає і не буде. Тому що електриків з посвідченнями від так званої «днр» в місті просто немає. Але головне – немає електрики в мережах. Для чого це робиться? Перше – для окозамилювання про «життя покращилось». Друге – якщо в разі чергового експерименту буде (а вона точно буде) пожежа – винні тепер не окупаційна влада, а маріупольці, які провели/не провели обстеження», - пояснив радник мера.

Він констатував, що наразі бюрократія, черги, дефіцит і відсутність нормального життя у Маріуполі існують на тлі пропаганди, що «жить стало лучше, жить стало веселее».

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників, загинули щонайменше 22 тисячі людей. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Місто стоїть на порозі екологічної та інфекційної катастрофи.

Читайте також: росіяни вивезли у Донецьк викрадене з Маріуполя хірургічне обладнання

Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-