Латвійські «Стінгери» рятували українців з перших годин вторгнення рф - Зеленський

Латвійські «Стінгери» рятували українців з перших годин вторгнення рф - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що в Україні нині вирішується доля всіх європейців на найближчі десятиліття.

Про це він заявив під час виступу перед парламентом Латвії, повідомляє Укрінформ.

«Ви сприймаєте нашу боротьбу за свободу, як вашу власну. Це дійсно так. Бо саме зараз і саме у нас, в Україні, вирішується доля усіх нас, усіх європейців. Саме силою зброї у війні, яку розпочала росія проти нашої держави, проти України, й одночасно - проти свободи усіх своїх сусідів, визначається те, що домінуватиме в Європі протягом найближчих десятиліть: або це буде справедливість для кожного народу, або росії вдасться зробити знову головними для різних народів слова «окупація», «репресії», «депортація», - звернувся Зеленський до латвійців.

Президент подякував Латвії за рішучість, із якою вона стала на бік справедливості у розв’язаній росією війні.

Читайте також: Зеленський: Уже час не тільки шостого, а й сьомого пакетів санкцій проти рф

«Ще о 18-ій вечора 23 лютого в Україну прибули "Стінгери" з Латвії. Зброя, яку ми отримали від вас, уже з перших годин повномасштабної агресії росії почала рятувати наших людей. Поки багато хто вагався, шукав відмовки, ви були серед тих, хто діяв, і продовжуєте допомагати нам по максимуму – і в оборонній сфері, і підтримкою санкцій, і гуманітарною підтримкою, і надзвичайно теплим ставленням до наших громадян, які знайшли тимчасовий притулок у Латвії», - наголосив глава держави.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-