Зеленський: Уже час не тільки шостого, а й сьомого пакетів санкцій проти рф

Зеленський: Уже час не тільки шостого, а й сьомого пакетів санкцій проти рф

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності ухвалення шостого пакета санкцій Європейського Союзу проти російської федерації, включно з нафтовим ембарго, та підготовки сьомого пакета з іще потужнішими обмеженнями.

Про це він заявив під час виступу в парламенті Латвії, повідомляє Укрінформ.

«Потрібно не тільки нарешті погодити шостий санкційний пакет проти російської федерації, включно з ембарго на нафту, нафтові суміші й нафтопродукти, але й готувати вже сьомий санкційний пакет з іще більш потужними пунктами обмежень для росії за терор проти України», - сказав глава держави.

Президент підкреслив, що вся Європа має повністю обмежити російську енергетичну зброю.

Читайте також: «Це надихає»: Кулеба про намір країн ЄС взятися за сьомий пакет санкцій проти рф

Також він зазначив, що важливо притягнути до відповідальності росіян, винних у воєнних злочинах проти українців.

«Нам потрібен повний потенціал Європи, щоб притягнути до справедливої відповідальності в компетентному суді всіх, хто організував і здійснює геноцид проти народу України», - додав Зеленський.

Читайте також: Віцепрезидент Єврокомісії: Імпорт вуглеводнів з рф треба припинити

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська ведуть масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Європейський Союз від початку війни виявив солідарність з Україною та почав надавати їй політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. ЄС запровадив п’ять пакетів санкцій. Проєкт шостого пакета санкцій ЄС проти росії передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, однак Угорщина продовжує блокувати його ухвалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-