Світ занадто повільно допомагає Україні – ветеран спецсил США

Світ занадто повільно допомагає Україні – ветеран спецсил США

Укрінформ
Сполучені Штати й інші країни Заходу, які задовго мали інформацію про підготовку наступу рф на Україну, не квапилися з оборонною підтримкою ЗСУ, тож зараз потрібно докласти набагато більше зусиль, щоби надолужити втрачені можливості.

Таку оцінку висловив в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу підполковник у відставці Сил спецпризначення США, засновник організації AFGfree.org Перрі Блекберн.

«Ми маємо докладати більших зусиль, абсолютно правильно. Ми занадто повільно намагаємося допомогти українцям. Я би сказав, весь світ діяв занадто повільно. Ми вже знали про це ще перед Олімпіадою. Багато світових лідерів навіть заявляли про вторгнення Росії», – зазначив ветеран сил спецпризначення.

Читайте також: Посол Перебийніс назвав три складові допомоги, яку Чехія надає Україні

Він висловив думку, що світ, очевидно, не хотів провокувати путіна на агресію, оскільки не було стовідсоткової впевненості, чи дійсно кремлівський лідер збирається вторгнутися в Україну. Втім, зрештою, це рішення виявилося неправильним.

«Тож, тепер вони (на Заході – ред.) намагаються наздогнати, і це дуже важко зробити, коли вже відбуваються прямі бойові зіткнення з ворогом», – зазначив колишній офіцер-спецпризначенець.

Читайте також: Португалія надаватиме Україні всю військову підтримку, яку зможепрем’єр

Водночас він підкреслив, що українці, які служать в ЗСУ, нерегулярних частинах, а також залишаються цивільними, є «неймовірно добродійними». «Вони просто роблять усе, що можуть, з тим, що мають, і водночас використовують свої «нерегулярні сили», щоби заповнити прогалини й дефіцит поставок», – зауважив Блекберн.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня президент США Джо Байден затвердив закон, який передбачає масштабне фінансування в розмірі до 40 млрд дол. для протидії агресії рф та на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-