Посол Перебийніс назвав три складові допомоги, яку Чехія надає Україні

Посол Перебийніс назвав три складові допомоги, яку Чехія надає Україні

Укрінформ
Чехія входить у п’ятірку найбільших донорів України щодо військової допомоги. Уряд виділив на допомогу Україні більше 100 млн доларів, на благодійний рахунок посольства за майже три місяці надійшло понад 50 млн доларів.

Про це Надзвичайний та Повноважний Посол України в Чехії Євген Перебийніс сказав в інтерв’ю Радіо свобода, повідомляє Укрінформ.

«Перша – це те, що надає чеський уряд у вигляді дару Україні, така допомога уже перевищує 100 мільйонів доларів, я б навіть сказав десь 130 мільйонів доларів. Друге – це те, що безпосередньо Україна закуповує у чеських виробників. І третє – це те, що реалізує наше посольство спільно з Міністерством оборони», - сказав Євген Перебийніс.

Читайте також: Чехія хоче запросити Зеленського на саміт лідерів ЄС у жовтні

За його словами, на відкритий посольством України в Чехії рахунок для благодійних внесків, за майже три місяці надійшло понад 50 млн доларів, за які посольство закуповує зброю і військову техніку, та при допомозі міноборони Чехії надсилає їх туди, де вони найбільш необхідні.

«Чехія справді дуже потужно нам допомагає. Я можу вам підтвердити, що так, ми з Чехією ведемо мову про проєкт щодо ремонту української техніки на підприємствах, але я не буду деталізувати, що саме Чехія нам поставляє», – сказав посол.

Вказується, що Чехія входить у п’ятірку найбільших донорів України щодо військової допомоги, а тимчасовий прихисток у цій країні знайшли понад 300 тисяч українців.

Як повідомляв Укрінформ, Чеська Республіка надала Україні військову допомогу на 3 млрд крон (майже 128 млн доларів США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-