Вдруге після Рамштайна: Пентагон зібрав нову міжнародну зустріч щодо України

Вдруге після Рамштайна: Пентагон зібрав нову міжнародну зустріч щодо України

Укрінформ
Глава Пентагону Ллойд Остін в понеділок зібрав друге міжнародне засідання Контактної групи щодо України на рівні глав оборонних відомств понад 40 країн – після зустрічі місяць тому в німецькому Рамштайні.

Цього разу обговорення проходять у віртуальному форматі, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

«Глава Пентагону Остін подякував міністрам оборони інших понад 40 країн за присутність й звернув увагу на прогрес, досягнутий після першої зустрічі контактної групи на авіабазі Рамштайн у Німеччині минулого місяця, відзначивши Австралію, Канаду й Велику Британію за надання військової техніки Україні», - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що Австралія й Канада минулого місяця «зобов’язалися надати гаубиці M777, і всього за чотири тижні всі ці системи були доставлені українцям». Велика Британія також поставила ракети Brimstone й нову систему ППО малої дальності. Інші країни долучилися до проведення важливих тренувальних місій представників ЗСУ, і ці зусилля «дійсно зараз змінюють ситуацію».

Читайте також: Зеленський чекає від зустрічі «Рамштайн-2» рішення про системи залпового вогню MLRS для України

До віртуальної зустрічі в понеділок приєднався міністр оборони України Олексій Резніков, заступник головнокомандувача ЗСУ й представник ГУР МО України.

Крім того, зазначається, що цього разу кількість країн стала більшою, ніж під час зустрічі в Рамштайні. Зокрема, долучилися Австрія, Боснія та Герцеговина, а також Колумбія, Ірландія й Косово.

Читайте також: Пентагон показав нову партію гаубиць M777, яку відправляють в Україну

Як уточнили в Пентагоні, нинішня зустріч розділена на три сесії. Перша зосереджена на оновленні останньої інформації щодо розвитку бойових дій на місцях. Друга сесія передбачає обговорення поставок зброї й обладнання в Україну, й третя зосереджуватиметься на виконанні пріоритетних потреб України.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня на авіабазі Рамштайн у ФРН відбулася зустріч глав оборонних відомств та начальників штабів понад 40 держав. За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерала Марка Міллі, головне завдання переговорів – синхронізація та координація військової допомоги Києву.

Читайте також: $40 мільярдів для України – на що підуть гроші США

Міністерство оборони США створило центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті, в зоні відповідальності Європейського командування США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-