$40 мільярдів для України – на що підуть гроші США

$40 мільярдів для України – на що підуть гроші США

Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснив, на які саме потреби підуть 40 млрд доларів, виділених Україні Сполученими Штатами Америки.

Як передає Укрінформ, про це Центр повідомив у Телеграмі.

6 млрд доларів підуть на зброю, розвідувальну підтримку, підготовку та іншу допомогу щодо безпеки Збройним силам України.

8,7 млрд доларів будуть витрачені на заповнення запасів зброї, яка була передана Україні.

На 3,9 млрд доларів будуть профінансовані операції Європейського командування, зокрема розвідувальна підтримку.

11 млрд доларів підуть на зброю, військове та захисне обладнання і спорядження, яке Президент США Джо Байден зможе надсилати Україні прискореними темпами — без додаткового погодження з Конгресом.

13,8 млрд доларів було схвалено для Держдепартаменту США, основна частина цих коштів піде до Фонду економічної підтримки, щоб допомогти українському уряду продовжувати свою роботу.

4,4 млрд доларів спрямують направлять на постачання продовольства Україні та іншим країнам.

Читайте також: Україна отримала понад 5 тисяч тонн медичної гуманітарної допомоги з понад 30 країн

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Президент США Джо Байден підписав закон про виділення додаткових асигнувань Україні у 2022 році, який дозволяє застосувати з бюджету країни близько 40 мільярдів доларів з метою реагування на агресію рф проти України.

Закон був ухвалений Палатою представників 10 травня переважною більшістю законодавців (368 проти 67 конгресменів). Після понад тижневої процедури розгляду у верхній палаті Конгресу США, у четвер, 19 травня, відбулося голосування сенаторів – 86 підтримали документ, 11 висловилися проти. Після підпису Президента США закон набув чинності.

Фінансування відбуватиметься через фонди Міністерства юстиції США, Пентагону, Комісії з ядерного регулювання, Міністерства здоров’я та соціальних служб, Держдепартаменту, USAID, Міністерства сільського господарства та Міністерства фінансів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-