Подоляк у відповідь на цинічну публікацію NYT: Може, автор хоче приїхати в Бучу?

Подоляк у відповідь на цинічну публікацію NYT: Може, автор хоче приїхати в Бучу?

Відео
Укрінформ
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував видання The New York Times за статтю, в якій редакція припустила, що Україні, швидше за все, доведеться піти на територіальні поступки, щоб зупинити війну.

Про це він сказав в ефірі марафону FreeДОМ, передає Укрінформ.

Подоляк назвав таку заяву "дуже дивною". За словами радника глави ОП, "дуже круто, коли ти сидиш десь у теплому кабінеті, п'єш каву та розмірковуєш про глобальні світові проблеми".

"А чи не хоче ця людина, яка пише "давайте ви чимось поступитеся", приїхати сюди і поговорити з сім'ями, у яких убили чи зґвалтували їхніх близьких? Не хоче поговорити з ними? NYT, яка проблема? Тут кави поп'єш, посидиш у Бучі, поговориш із ними", – заявив Подоляк.

Читайте також: NYT оприлюднило нові відеодокази страт українців російськими солдатами у Бучі

Радник голови Офісу Президента пригадав, як у 2014 році українців також закликали не провокувати росію. За його словами, якщо "поступитися" рф якимись територіями, окупанти за кілька років захочуть забрати й інші, і прийдуть захоплювати та вбивати далі.

"Це ж очевидно. Наскільки потрібно бути неінтелектуальною людиною, яка пропонує це? У нас Полтавську область завтра прийдуть забирати, Одеську, Миколаївську, нас поступово вбиватимуть", – сказав Подоляк.

Читайте також: росія все ще має ілюзії про військові успіхи на сході України, але це не так – Подоляк

Нагадаємо: у матеріалі NYT сказано, що "якщо конфлікт справді призведе до реальних переговорів, українським лідерам доведеться приймати болісні територіальні рішення, яких вимагатиме будь-який компроміс".

У статті також заявлено, що вирішальна воєнна перемога над росією, внаслідок якої Україна поверне собі всю територію, захоплену з 2014 року, "не є реалістичною метою". Журналісти вважають, що "хоч планування та бойові дії росії й були напрочуд недбалими, рф залишається занадто сильною, а путін вклав занадто багато особистого престижу у вторгнення, щоб відступити".

Також автори матеріалу взяли на себе повноваження заявити, що підтримка з боку американців не триватиме нескінченно, бо, буцімто, народ США нібито значно більше турбує інфляція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-