NYT оприлюднило нові відеодокази страт українців російськими солдатами у Бучі

NYT оприлюднило нові відеодокази страт українців російськими солдатами у Бучі

Відео
Укрінформ
Видання The New York Times оприлюднило нові докази звірств російських військових під час окупації Бучі на Київщині.

Видання аналізувало відео колег з The Times, на яких видно, як окупанти стратили щонайменше вісьмох українців, передає Укрінформ із посиланням на The New York Times.

На першому відео з камер відеоспостереження 4 березня видно, як російські військові ведуть девʼятьох згорблених українських полонених (серед них — чоловік у яскравій блакитній кофті). Газета наголошує, що це відео є найчіткішим доказом того, що ці люди перебували під вартою російських солдатів за кілька хвилин до страти.

Читайте також: NYT оприлюднило доказ, що саме армія рф вбила велосипедиста у Бучі

Як розповіли The Times вісім свідків, потім російські солдати відвели чоловіків за сусідню офісну будівлю, яку окупанти захопили та перетворили на імпровізовану базу. Було чутно постріли й полонені більше не повернулися.

Відео з дрона, зняте на день пізніше, 5 березня, було першим візуальним доказом, що підтвердив свідчення очевидців, зазначає газета. На ньому видно трупи, що лежали на землі біля офісної будівлі на вулиці Яблунській, 144, а поряд з ними на сторожі — два російські солдати. Серед тіл виднілася і яскрава блакитна кофта.

Читайте також: «Вбивали безрозсудно, з відвертим садизмом»: NYT створило карту злочинів рф у Бучі

Нагадаємо: станом на 4 травня правоохоронці вже знайшли та встановили особи 1 235 загиблих на Київщині, повідомляв начальник поліції області. Ще не ідентифікували 282 померлих. Більшість людей загинули від вогнепальної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-