NYT оприлюднило доказ, що саме армія рф вбила велосипедиста у Бучі

NYT оприлюднило доказ, що саме армія рф вбила велосипедиста у Бучі

Укрінформ
Видання The New York Times опублікувало відео вбивства російськими військовими велосипедиста у місті Буча.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт видання.

«На відео видно, як велосипедист рухається вулицею в Бучі, поспішає і повертає за ріг на вулицю, зайняту російськими солдатами. Щойно велосипедист виїжджає за поворот, російська бронемашина робить кілька великокаліберних пострілів по проїжджій частині. Друга бронемашина робить два постріли у бік велосипедиста. З місця події піднімається стовп пилу та диму», – пише видання.

Читайте також: Під завалами багатоповерхівок у Бородянці може бути багато жертвМВС

Дане відео – це кадри з повітря, зняті українськими військовими наприкінці лютого, коли російські війська все ще утримували місто. Воно було незалежно перевірено The New York Times.

Через кілька тижнів, після того, як місто звільнили, тіло людини в цивільному одязі біля велосипеда було знайдене точно у тому ж місці, зафіксованому на відео, пише видання. Поруч лежить бетонний стовп, який, вочевидь, впав від удару снаряда. Пошкодження стовпа відповідають висококаліберним боєприпасам. Одяг людини також збігається.

На кадрах з повітря російські бронемашини виглядають як БМД-4, зазвичай оснащені 100-міліметровою гарматою та 30-міліметровою гарматою, згідно з аналізом відео NYT. Понад 20 російських військових машин розташовані поруч із двома машинами, які відкрили вогонь по людині, як на тій же вулиці, так і у кварталах вздовж перехрестя.

Читайте також: В Ірпені почали розбирати наслідки «російського звільнення»

Військова колона дислокувалася на перехресті на вулиці Яблунській, де NYT у понеділок задокументувала понад десяток трупів. Супутникові знімки підтвердили, що люди були вбиті в березні, коли росія контролювала місто. Нове відео підтверджує, що там, де було знайдено багато тіл, знаходилася російська колона техніки.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 осіб, по вулицях лежали десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-