«Вбивали безрозсудно, з відвертим садизмом»: NYT створило карту злочинів рф у Бучі

«Вбивали безрозсудно, з відвертим садизмом»: NYT створило карту злочинів рф у Бучі

Укрінформ
Журналісти та фотографи американського видання New York Times провели в Бучі більше тижня, документуючи злочини російських військових, та створив карту злочинів загарбників.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times «Місяць терору Бучі», передає Укрінформ.

«Буча – це місцевість жахів. З першого дня війни, 24 лютого, мирні жителі несли основний тягар російського нападу на Бучу, що за декілька миль на захід від Києва, столиці України. Російський спецназ, який підходив пішки через ліс, стріляв по автомобілях на дорозі, а колона бронетехніки обстріляла і вбила жінку в її саду… Але ці випадки жорстокості на початку зблідли порівняно з тим, що було потім», - йдеться в статті.

Читайте також: Зеленський - про візит до Бучі: Ти бачиш смерть

Репортери та фотографи The New York Times більше тижня провели в Бучі, співпрацюючи з міською владою, слідчими та десятками свідків, та задокументувала смерті майже трьох десятків людей на місцях їхнього вбивства — у їхніх будинках, у лісі, на парковці, дізналися про обставини смерті.

Видання створило карту, на яку нанесло всі розслідувані та описані репортами випадки знищення російськими окупантами мирного населення.

Читайте також: Росіяни розбомбили Маріупольський драмтеатр попри величезні написи «ДЕТИ»

«Росіяни вбивали безрозсудно, часом – із відвертим садизмом, частково – з помсти… », - йдеться у матеріалі.

У тексті йдеться про випадки звірств, які російські військові вчиняли в окупованій Бучі, вбиваючи, ґвалтуючи, знущаючись, застосовуючи тортури до мирного населення.

Читайте також: Касетні боєприпаси, гранати в меблях і посуді: ДСНС збирає докази воєнних злочинів рф

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства загарбниками цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-